Çeviri

17 Ekim 2014 Cuma

OYUNUN KURALINI DEĞİŞTİRENLER

17 Ekim 2014

İnternet kuşkusuz oyunun kuralını değiştirmiştir. Hızlı bir şekilde bilgiye ulaşmamızı sağlamış ve bunu tüm insanlar için eşit şartlarda yapmıştır. İnternet dünyaya karşı aramızdaki mesafeleri kaldırmış, gözümüzü açmıştır. İnternet sayesinde sivil bir öğrenme sürecine girdik.

İnternetin hızı düşünce hızımızla yarışıyor, bir gün düşüncemizden de hızlı olacak.

 
Facebook da oyunun kuralını değiştirenlerden. Bizler facebook'u çok sevdik, çünkü sevdiklerimizin yanında olamasak da hayatlarındaki değişimleri facebook sayesinde takip edebiliyoruz. Sevdiğimiz yazarları, ilgi duyduğumuz alandaki uzmanları facebooktaki sitelerinden takip edip onlarla iletişime geçebiliyoruz.

Facebook iletişimin önündeki korku/ önemsenmeme/ ulaşamama/ sesini duyuramama/ farkedilmeme engellerini kaldırmıştır. Facebook internetin engin dünyasında bireyi farkeden ve önemini güçlendiren bunları yaparken de kendi ticari alt yapısını çok iyi destekleyen, insanların bilgi akışından maksimum faydalar sağlayan güçlü ve başarılı bir internet şirketi olmuştur.

Google için söylenecek çok şey var aslında: insan zekasının sanal zekaya dönüşüm aşaması. Tabiki google bizi şu anda %100 anlamıyor, çeşitli önermelerle aradığımız sayfaları buluyor. Ama teknolojideki hızlı gelişim google' ı bir gün düşüncemizi yakalayan, tam olarak istediğimiz arama sonucunu bize ilk aramada veren bir sanal robot yapacaktır. Google'ı sadece bir arama motoru olarak görmemek lazım. Bir girişimci için Google, sanal bir ortaktır. Google'ın konuştuğu dili bilmiyorsanız , google sizin sanal patronunuzdur.

Google sanal dünyada müşterilerinizle aranızdaki en işlek köprüdür.

Google

Bir internet girişimcisi SEO'yu çok iyi bilmelidir. SEO aslında sanal zekaya açılan kapının anahtarıdır. Google'ın dünyasındaki gelişmeleri takip edebilmek ve kendisinden maksimum faydayı alabilmek için onunla aynı dili konuşabilmeli ve onu yönlendirebilmeliyiz.

                        Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder