Çeviri

8 Ekim 2014 Çarşamba

MİSYON

08 Ekim 2014


Bir fikrin doğum sancısı


 

Misyon, bizi biz yapan en değerli, ayrılmaz parçamızdır. Misyon değerlerimizin toplamıdır.

Bir fikrin misyonu sahip olduğu değerler toplamıdır. Değerler bir girişimin iskeletidir, tüm yapı onun üzerine inşa edilir. Değerleriniz insanlara ulaşmanızda ve onlarda bir iz bırakmanızda en önemli unsurdur. Her şey bir fikirle başlar, bir değerle son bulur.

Evrensel bir misyon edinmek, ortak değerlerde buluşabilmek: internetin hayatımıza girmesiyle birlikte kültürler arası sınırlar kalktı ve tüm dünya ile aynı dili konuşup, benzer şeyleri paylaşabiliyoruz. Artık ortak bir dil var, bilginin ve duygunun dili.
 
Büyük resmin bir parçası olabilmek için fikrimizin ait olduğu misyon, tüm insanlığı kapsamalı, insani bir değere hizmet etmeli. Söz konuSu değerler olunca, niş bir alan - belirli bir kültüre hitap etmek büyümenizin önündeki en büyük engel olacaktır.

Yenilenen, beslenen, insanlar
ı kucaklayan bir misyonunuz olmalı. Aslında evreni kucaklayan bir misyonunuz olmalı. Evren kendi dengesini zıtlıklar üzerine kurmuş, bu zıtlıkların yarattığı enerji ile sonsuz bir bölünme ve yeniden oluşum yaşıyor. Doğurganlık ve ölüm hiç durmuyor, çünkü canlılar arasında bir etkileşim var, çünkü canlılar ile cansızlar arasında da bir etkileşim var, her hareket bu döngünün içeriğini değiştiriyor ve sonsuz bir olasılıklar zinciri oluşturuyor. Evrenin bu unsurlarının ayrılmaz bütünlüğü ve sonsuzluğu, fikrimizin misyonunda da kendini oluşturan değerlere sıkı sıkıya bağlılığı ve o değerleri yaşatmak adına yapılacak sosyal sorumluluk projeleri ile hayat bulmalıdır.

Yine ekosisteme geldik: değerlerimizden oluşacak bir ekosistemi sürdürülebilir kılmalıyız, onu beslemeli, insanlar ile etkileşime geçirmeli, insanların ruhlarında ve düşüncelerinde onunla bağ kurmasını sağlamalıyız.

 
                                   Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder