Çeviri

2 Ekim 2014 Perşembe

GİRİŞİMCİNİN ORYANTASYONU

02 Ekim 2014   

Bölüm 1



Girişimci teknolojik alt yapısını erken yaşlarda kazanmalıdır. Bugünün internet girişimcileri sosyal medyaya hakim, SEO dostu, kodlama dillerine ve mobil uygulamalara yabancı olmamalıdır. Teknolojik gelişmeleri takip etmeli,dünya ile aynı dili aynı anda konuşabilmelidir. Online eğitimin hayatlarımıza dahil olmasıyla geleceğin gençleri X kuşağı gibi 20'li yaşlarda beton duvarların içinden mezun olmayacaktır. Onlar 20 yaşında tüm akademik altyapısını sağlamış olacaktır. Ortaokulda ingilizceyi, lisede de kodlama ve mobil uygulamayı öğrendiğini düşünürsek 18-20 yaş arası gerekli akademik desteği almış olacaktır. Tabiki tüm bunlar şu an farazi, gelecekte görücez gerçekleşme ihtimalini.
Girişimcinin yarışı zamanladır, o zamanın ötesinde geleceği tasarlar. Girişimci zamanı çok iyi kullanmalıdır ve hep zamanın bir adım ötesinde olmalıdır.

Girişimcinin kültürel oryantasyonu:edebi değeri yüksek eserler, iyi bir sunum becerisi kazabilmek için, psikolojik kitaplar duygusal zekasını ve empati yeteneğini geliştirmek için, liderlik kitapları yöneticilik ve vizyonunu geliştirmek için, satış-pazarlama kitapları satış yeteneğini geliştirmek için, şiir akıcı konuşabilmek için. Girişimci satrancı ve kağıt oyunlarını bilmelidir, satranç ile strateji ve oyun kurmayı, kağıt oyunları ile rakibin elini tahmin etmeyi ve oyunun elemanlarını takip etmeyi ve her iki oyunda da kurallara uymayı öğrenir.

Girişimcinin sosyal hayatı: girişimci sportiftir, centilmenliği, düzenli çalışmayı, sabırlı olmayı, yenilgiyi hazmetmeyi , öfkesini kontrol etmeyi,  ilgilendiği spor dallarından öğrenir. Takım sporları erken yaşta en doğrusudur çünkü başarıya giden yol takım olmaktan geçer. Erken yaşlarda alınması gereken başka bir eğitim dalı da ekonomidir. Girişimcinin başarısının sırrı ekonomiye, arz talep, gelir-gider dengelerine dair doğru bilgilerden geçer. 


Bir girişimci için en değerli anları girişimlerini uygulama alanı bulduğu anlardır: workshoplar, stajlar, interaktif seminerler, yarışmalar onun için önemli sınavlardır.


Girişimcinin sosyal alanda da desteğini esirgemeyeceği, kafa yoracağı ve kendini ait hissedeceği bir sosyal sorumluluk projesi olmalıdır veya böyle bir projenin gönüllü katılımcısı olmalıdır.


                                                                                              Sevda ÇUBUK

Girişimcinin Oryantasyonu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder