Çeviri

15 Ekim 2014 Çarşamba

GİRİŞİMCİNİN İNOVASYONU

15 Ekim 2014

Girişimcinin inovasyonu
 
Inovasyon beş duyumuzla keşfedebileceğimiz bir değer yaratmadır.

Inovasyon yenilik getirme, yeni özellikler kazandırma revizyonun multidisipliner yapı kazanmış halidir. Multidisipliner yapı birçok bilim dalı, sanat dalı teknoloji ile etkileşim içinde olan yapıdır.

Inovasyon öncelikle iyi bir ihtiyaç analiziyle belirlenir veya bir vizyon sonucu gelecekte olaca
ğı düşünülen ihtiyaç yaratılır. Teknolojik alt yapı inovasyonu destekler.

Inovasyon her alanda yap
ılabilir: akıllı telefonlar inovatif ürünlerdir. Şu an faydalandığımız bir çok özellikleri olmasının yanında, gelecek zaman diliminde farkına varacağımız, hayatımıza dahil olacak yeni faydaları ortaya çıkacaktır.

Akıllı telefonlarda gördüğümüz inovasyon sonucu çoklu fayda, günümüz inovasyon beklentisini üst limitlere çıkarmaktadır: buradaki inovasyon multidisipliner yapıda bİr inovasyondur: internet+ mobil iletişim+ mobil uygulama+ e-ticaret+ mobil ofis+ sosyal medyanın mükemmel şekilde tasarlanmış ve birbirleri arasındaki ilişkinin maksimum kolaylaştırılmış birlikteliğini bize sunan ve bunu bizimle en uygun fiyat karşılığında paylaşmayı vaadeden bir sektördür akıllı telefon sektörü. Akıllı telefon kullanmaktan şikayetçi olan veya bu telefonların hayatlarını kolaylaştırmadığını ve güzelleştirmediğini söyleyen birini duydunuz mu?

Bir ürünün inovasyonu için duyulan en temel ihtiyaç zaman
ının beklentilerini ve gelecekte ortaya çıkabilecek olası beklentileri karşılayabilmesidir. Bunun yanında fiyatının hedef kitle tarafından ulaşılabilir olması gerekir. Ne yaparsanız yapın artık taşınabilir olması ve hatta giyilebilir olması çok önemli. Nesnelerin bir organımızmışçasına kolay ulaşılabilir, kontrol edilebilir ve kolay yönetilebilir olması çok önemli.

Elektronik bir cihaz yapıyorsak sahip olduğu yapay zeka kapasitesi önemli. Bizler teknoloji bu kadar ilerlemişken artık çok fazla düşünmek istemiyoruz- güvenmek istiyoruz.

Girişimcinin inovasyonu, vizyonu ve teknolojik bilgisiyle doğru orantılıdır. Diğer bilimlere, sanat dallarına , sosyal hayata, mimariye yakınlığı vb. onun inovasyon konusundaki vizyonunu belirleyecektir.

                                                                   Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder