Çeviri

17 Ekim 2014 Cuma

DOĞRU KALİTE ALGISINI OLUŞTURMAK

17 Ekim 2014

Doğru kalite algısını oluşturmak hedef kitleyi doğru tanımlamakla yapılabilir. Hedef kitleniz eril düşünce yapısına mı , dişil düşünce yapısına mı sahip? Burada erillik erkeği, dişil düşünce yapısı da kadını temsil etmemektedir. 

Eril düşünce yapısı mantıklı, analitik, ardışık düşünme yapısına sahip, rasyonel, süreç odaklı, objektif, kendini ifade yeteneği gelişmiş, detayları içeren bir düşünme ve
yaşam modelini içerir.

Dişil düşünce yapısı hayal gücü geniş, anlık karar veren, sezgisel, resmin bütününü görme becerisi gelişmiş, sonuç odaklı, subjektif, duygusal, sentezleme yeteneği gelişmiş bir düşünme ve yaşam modelini içerir. 



Sol beyin- sağ beyin fonksiyonel yapı


Hedef kitle ürünü alırken analitik mi düşünüyor/ fayda- değer analizi yapıyor yoksa duygularıyla mı hareket ediyor/ anlık çözüm . Hedef kitlenizin üründen beklentisi nedir: tasarruf, kalite, ihtiyacın giderilmesi, güven, prestij, zevk, güç vb. Ürününüz sosyal statülerini koruyacak mı, bir üst seviyeye çıkaracak mı, geleceğe güvensizliklerine karşı güven aşılayacak mı, tasarruf etmelerine katkıda bulunacak mı veya kalitesiyle bütün fiyat ön yargılarını alt üst mü edecek? Burada beynin sağ ve sol tarafındaki düşünme ve duygu mekanizmasının işleyişini iyi bilmek gerekir.

 
Alt gruplara  - eğitimli -eğitimsiz bir sol beyin,kadın-erkek sol beyin veya zengin-fakir sağ beyin, başarılı- başarısız sağ beyin- indiğimiz zaman kriterler yine aynıdır veya benzerdir, değişen öncelik sırasıdır. Dolayısıyla hedef kitlemizi ve psikolojik analizini iyi yapmalı, bu öncelik sırasını iyi tespit etmeliyiz. Satışı kotaran bu öncelik sırasıdır.

Siyasi oluşumlara baktığımız zaman sol ve sağ eğilimleri ve bu görüşleri temsil eden kitleleri ayıran özellikler, düşünce sistemlerinin çekirdek yapısındaki sezgisel veya mantıksal yapıdan kaynaklanır.

Gençlerimizin kariyer rotaları doğumdan itibaren bellidir aslında. Çocuğunuz beyninin hangi tarafını aktif kullanıyorsa o alandaki meslek gruplarına yönlendirilmelidir: anaokulu ve ilkokulda çocuğunuzun bu eğilimleri ortaya çıkacaktır, iyi bir gözlem ve iletişim geleceği ile ilgili en doğru kararı vermenizi sağlar.


                          Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder