Çeviri

7 Ekim 2014 Salı

BİR FİKRİN ENERJİSİ

7 Ekim 2014
 
Bir fikrin doğum sancısı
 

Kuantum girişimcilik ekosisteminde yerini alması gereken bir bilim dalıdır.

Fikrin enerjisi parçalanamayan en küçük biriminden oluşur, fikrinizin moleküller yapısını düşünün. Atom, proton nötron ve elektrondan oluşur ve her bir atom parçacığı birleşerek maddeyi oluşturur.
 
Her atomun bir enerji düzeyi vardır. Potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çeviren atomların moleküller yapısındaki titreşim ve doygunluk seviyesidir. Fikriniz gerekli titreşime, yeterli doygunluğa sahip olduğu zaman- ki bu da hayatta kalma mücadelesinde verdiği savaş, piskolojisindeki değişimler, farkındalığı, biyokimyasındaki değişimlerin toplam etkisi ile olacaktır- kinetik enerjiye dönüşecek kazandığı ivme ile hızlı bir şekilde büyüyecektir. İvme kazanmak fikrinizi hayatta tutar ve büyümesini kolaylaştırır. En temel amacımız ivme kazanana kadar fikrimizi korumak ve ivme kazanacak şekilde beslemektir.

Burası çok önemli: fikrimizi korumak ve ona ivme kazandırmak. Bunu yapmak için kullanacağımız yöntem onu hayatta tutacak çekirdek yapıyı iyi analiz edip, tüm antagonist etkilere karşı korumaktan geçer.
 
Fikrimizi doğru enerji düzeyinde konumlandırma , kararsız bir enerji düzeyinden kurtarma-kararlı enerji düzeyleri tek bir hamle ile veya nokta atışı ile gelinebilecek bir konum değildir- buna fikrin olgunlaşması da diyebiliriz, fikrin bir karakter kazanmasıdır ve zaman, emek ,inanç ve sevgi ister-ait olduğu enerji düzeyinde sağlam bir yerinin olması demektir ve buraya kadar gelmiş bir fikir artık doğurganlık yeteneği kazanmıştır.
 
                                                                                        Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder