Çeviri

15 Ekim 2014 Çarşamba

BİR FİKRİN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞI

15 Ekim 2014

Bir fikrin ekonomik bağımsızlığı


Ekonomik bağımsızlık zihinde başlayan bir süreçtir. Fikrinizle ilgili tüm parametreleri ve ekonomik değerlerini tespit ettikten sonra, bunu geçici bir süre rafa kaldırırsınız. Bir fikre bağımsızlığını, özgürlüğünü vermedikten sonra sizin için çalışmasını sağlayamazsınız.

Yaratıcı fikirlere ket vurulmaz, engellenemezler, başına buyrukturlar, zihninizdeki en ücra köşeyle temas kurup, size oralardan haber getirirler, bu yüzden güçlü olmalıdırlar, kıvrak olmalıdırlar, yaşam mücedelesi ve sorumluluk duygusuyla ezilmemelidirler.

Fikirler arası bağlantıyı sağlayacak olan inovasyon ve multidisipliner düşünme modelidir. Fikriniz ne kadar bağımsız olursa o kadar özgün olur ve bizim ihtiyacımız olan da imzamızın bulunduğu özgün fikirlerdir.

Ekonomik parametreler teknolojideki hızla birlikte sürekli değişiyor: Burada esas konu hantal elemanları olmayan, esnek bir çatısı olan, teknolojik yenliliklerle beslenebilecek, kullanımı basit ama içeriği zengin, kullanıcısına sadık ve güven veren bir fikirler bütünü oluşturabilmektir.

Hedef kullanıcı ürününüzü kullanırken veya yarattığınız değeri hayatlarına katarken hissedeceği duygu paha biçilemez olmalıdır. Burada paha biçilemezlik duygusunu yaratan, ürünün işe yaramasıdır veya değerin hayatlarına gerçekten değer katmasıdır.

Kullanıcı ürününüzü kullanırken sizin zihninize doğru bir yolculuğa çıkar çünkü siz bütün düşünce gücünüzü ve enerjinizi bu ürüne verdiniz, o artık sizin bir parçanız ve sizden hisler taşıyor. Önemli olan bunu kullanıcıya hissettirebilmektir.

                                        Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder