Çeviri

9 Ekim 2014 Perşembe

BİR FİKRİN DOĞURGANLIK POTANSİYELİ

09 Ekim 2014


Bir fikrin doğurganlık potansiyeli

'' Fikrimizi doğru enerji düzeyinde konumlandırma , kararsız bir enerji düzeyinden kurtarma-kararlı enerji düzeyleri tek bir hamle ile veya nokta atışı ile gelinebilecek bir konum değildir- buna fikrin olgunlaşması da diyebiliriz, fikrin bir karakter kazanmasıdır ve zaman, emek ,inanç ve sevgi ister-ait olduğu enerji düzeyinde sağlam bir yerinin olması demektir ve buraya kadar gelmiş bir fikir artık doğurganlık yeteneği kazanmıştır.''

Fikrin doğurganlığı dirsek teması yapabileceği, etkileşim içinde olabileceği sektörleri, iş modellerini kapsar. Fikrin doğurganlığı inovasyon yeteneğini, bölünme, yeni fikirleri bünyesinde yaşatabilme, daha farklı ihtiyaçlara cevap verebilme dolayısıyla farklı çeşitte insanlara ulaşabilme yeteneğini kapsar.

Her fikrin bir doğurganlık yeteneği var mıdır, olmalı mıdır? Her fikrin bir doğurganlık yeteneği yoktur olmak zorunda da değildir.


Doğurganlık yeteneği kendi ekosistemini yaratmış fikirlerin sahip olduğu bir güçtür, böylelikle canlılarda olduğu gibi misyonunun soyunu sürdürür.

Doğurganlık yeteneği bir fikir için iyi tasarlanmış, üzerinde çok çalışılmış, vizyoner bir bakışla gelecekteki konumlandırması iyi yapılmış ve en önemlisi başka fikirlere kucak açmış, farklı sektörlere ve kendi girişimcilik ekosistemine kucak açmış multidisipliner bir ekosistem kurabilmek ve yaşatabilmektir.

Doğurganlık potansiyeli yok olmayacak bir ekosistem yaşatmaktır ve amaç doğurganlık potansiyeline sahip fikirler yaratmaktır.

Bugün girişimcilik ekosistemine baktığımız zaman şunu görüyoruz: her bir girişimci kendi girişimiyle önce kendi ekosistemini yaratıyor. Bir girişimci olarak tüm zorlu aşamalardan geçiyor. Girişimini hayata geçirerek hayatta kalmayı başarıyor. Böylece bu zorlu süreçleri atlatmış, bu savaştan galip çıkmış, vizyoner girişimcilerimiz girişimcilik ekosistemi altında hayatta kalmalarını kolaylaştıracak, büyük bir bilgi akışı ile beslenebilecekleri, networklerini paylaşıp büyütebilecekleri, yeni girişimcileri bu ekosisteme katarak güçlenecekleri, sağlam temeller üzerine kurulmuş doğurganlık potansiyeli yüksek bir sistem oluşturuyorlar.
Bu yaklaşım ileride değineceğim büyüme modelimizin de çatısını oluşturacak.

                                                                                     Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder